Doorlopende reisverzekering vergelijken

De reisverzekering van...

Pechhulp verzekeraar ANWB

De doorlopende reisverzekering van de ANWB.

Je bent standaard verzekerd voor: hulpverlening van de ANWB Alarmcentrale en onvoorziene uitgaven, calamiteiten, aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde vakantieverblijf tot maximaal € 1.100,-. Je kunt zelf ook kiezen voor aanvullende dekkingen.

Bij een ongeluk, ziekte of overlijden verleent de ANWB Alarmcentrale hulp. Zij regelt en verzorgt de noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis en geeft advies. Een calamiteit is een abnormale schadegebeurtenis veroorzaakt door bijvoorbeeld een ernstig vliegtuigongeval, molest zoals (burger)oorlog, opstand, oproer of terrorisme.

De aanvullende dekkingen zijn;

  • Medische kosten
  • Bagage
  • Autohulp
  • Basis annuleringsverzekering
  • Reisongevallen
  • Vervangend vervoer en verblijf
  • Wintersport en bijzondere sporten
  • Rechtsbijstand

Wat is niet verzekerd

Niet verzekerd is schade ontstaan of verergerd door: – Opzet, roekeloos gedrag of grove schuld. – (Poging tot) fraude. – Molest, zoals een gewapend conflict, burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij. – Atoomkern-reacties, aardbeving of vulkanische uitbarsting.

Bij schade als: – Je onder invloed van alcohol, medicijnen, bedwelmende, opwekkende of soortgelijke middelen verkeerde. – Het samenhangt met een misdrijf dat je pleegde.

Er gelden voorwaarden. Iedere verzekeraar verwacht bijvoorbeeld dat je je spullen goed opbergt.

Eigen risico

Dekking Basis: standaard € 100,- of keuze voor  € 50,-. 

Dekking Uitgebreid: standaard  € 0,- of keuze voor € 50,-.

Waar ben je gedekt

Bij de variant Compact ben je verzekerd in Europa (inclusief Rusland tot de Oeral en Kaukasus, IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden en niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee). Kies je voor de variant Compleet dan kun je kiezen tussen Europa- of Werelddekking.

Kom je er zelf niet geheel uit welke dekking het beste bij je past? Of is een tijdelijke reisverzekering beter? Neem dan contact op met een tussenpersoon en krijg advies bij het afsluiten van je doorlopende reisverzekering. 

Vragen

Meest gestelde vragen bij deze verzekering

Bij de ANWB kenne ze geen korting. Er zijn wel verschillende momenten in het jaar dat ANWB 10 tot 15% korting geeft. Let op dit is tijdelijk en vaak voor het eerste jaar. 

Andere reisverzekeraars

Avero Achmea vrij op reis
ASR logo
Reisverzekering van Aegon
Pechhulp verzekeraar ANWB
Reisverzekeraar Centraal Beheer
Reisverzekering van Allianz