Doorlopende reisverzekering vergelijken

Annulering

Een annulering van je reis is nooit leuk. Verzeker de annuleringskosten van je reis indien je onverwachts niet op reis kunt gaan of dat je tussentijds de reis moet afbreken. 

De annuleringsdekking van een reisverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis voortijdig afbreken? Dan krijg je bij deze aanvullende verzekering de kosten die je hebt gemaakt terug. Dit is maximaal het gekozen verzekerd bedrag. Je kunt in veel gevallen kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Veelal is dit per persoon per reis en kan dat met bedragen van € 750, € 1.500 of € 3.000.

Enkele annuleringsredenen.

Bij ernstige ziekte, overlijden of een ernstig ongeval van een dierbare zal de verzekeraar de kosten vergoeden van de annuleringskosten. 

Een geldige reden van annuleren is ook het kopen of verkopen van een woning.    

Door een onverwachte zwangerschap is het veelal mogelijk de kosten de claimen van de annulering. 

Verschillende annuleringsverzekeringen

Annuleringsverzekeringen kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: kortlopende en doorlopende annuleringsverzekeringen.

  1. Kortlopende annuleringsverzekeringen:
    Deze verzekeringen bieden dekking voor één specifieke reis en gelden voor een beperkte duur, meestal vanaf het moment dat de reis is geboekt tot het moment van terugkeer. Ze worden vaak afgesloten op het moment dat je een reis boekt en bieden dekking voor annuleringskosten in het geval dat je de reis moet annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, letsel of andere noodgevallen.

  2. Doorlopende annuleringsverzekeringen:
    In tegenstelling tot kortlopende annuleringsverzekeringen, bieden doorlopende annuleringsverzekeringen dekking voor meerdere reizen gedurende een bepaalde periode, meestal een jaar. Hiermee ben je gedekt voor annuleringskosten voor alle reizen die je binnen de verzekeringsperiode maakt. Dit kan handig zijn als je regelmatig reist en niet steeds apart een annuleringsverzekering wilt afsluiten voor elke reis.

Het type annuleringsverzekering dat het meest geschikt is, hangt af van je reisgewoonten, hoe vaak je reist en wat je specifieke behoeften en voorkeuren zijn. Kiest men voor een doorlopende annuleringsverzekering, dan is dit veelal voordeliger om in een doorlopende reisverzekering af te sluiten.  

Wat kan je naast de annulering nog meer aanvullend verzekeren.

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je meerdere aanvullende dekkingen afsluiten. Bekijk welke dekking er in jouw verzekering gewenst is. 

Bagage

Bagage Verzeker je spullen op reis met een goede aanvullende bagageverzekering.  De bagage dekking van een reisverzekering Bagage kan bestaan uit kleding, foto en film

Lees verder »

Geneeskundige kosten

Geneeskundige kosten Geneeskundige kosten aanvullend verzekeren.  De geneeskundige kosten dekking van een reisverzekering Hiermee verzeker je de kosten van onvoorziene geneeskundige en tandheelkundige behandeling. Bijvoorbeeld

Lees verder »

Wintersport

Wintersport Voorkom hoge kosten tijdens de wintersport. Verzeker je tegen de kosten van vervoer per helikopter, banaan, ambulance of gipsvlucht als gevolg van een ski– of snowboardongeluk. 

Lees verder »
Belangrijk

Handige link van het ANVR