Doorlopende reisverzekering vergelijken

Begrippen

Maximale reisduur

De maximale reisduur die gedekt wordt door een reisverzekering kan variëren afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de verzekering en de verzekeraar zelf. Over het algemeen bieden de meeste reisverzekeringen dekking voor reizen van maximaal 90 dagen tot 180 dagen per reis.

Voor kortlopende reisverzekeringen, die worden afgesloten voor een specifieke reis, is de maximale reisduur meestal korter, meestal tot 90 dagen. Dit betekent dat de verzekering van kracht is gedurende de periode van de reis, beginnend op het moment van vertrek en eindigend op de dag van terugkeer.

Voor doorlopende reisverzekeringen, die een jaarlijkse dekking bieden voor meerdere reizen, kan de maximale reisduur langer zijn, vaak tot 180 dagen per reis. Dit betekent dat elke individuele reis die binnen de dekkingsperiode valt, kan worden gedekt tot een maximum aantal dagen, meestal 180 dagen, vanaf het moment van vertrek tot de dag van terugkeer.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van je reisverzekering zorgvuldig door te nemen om precies te begrijpen wat de maximale reisduur is en welke dekking wordt geboden voor langere reizen. Als je van plan bent om langer dan de maximale reisduur te reizen, moet je mogelijk extra dekking regelen of een aparte verzekering afsluiten die specifiek is afgestemd op langdurige reizen.