Doorlopende reisverzekering vergelijken

Begrippen

“Navigeer door de begrippen van je doorlopende reisverzekering voor een helder begrip van je dekking en voorwaarden.”

Premie

Dit is eigenlijk het aller belangrijkste. Betaal je geen premie dan bestaat er ook geen verzekeringsovereenkomst. Betaal je te laat dan is de kans op een dekking ook zeer klein. Dus premie is het geldbedrag wat u met de verzekeraar heeft afgesproken om voor een bepaalde periode te betalen. Hier tegenover staan dan op een polisblad en voorwaarden vast wat u verzekerd heeft.

Hoe hoog is de premie van een reisverzekering?

De premie van een doorlopende reisverzekering kan variëren op basis van de soorten dekking die zijn opgenomen. Dit kan onder andere medische kosten, bagageverlies, annuleringen, vertragingen en aansprakelijkheid omvatten.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen met betrekking tot het bepalen van de kosten bij een reisverzekering:

 1. Type dekking:
  Afhankelijk van het type reisverzekering dat je kiest. Bijvoorbeeld, een basispolis biedt doorgaans minder dekking dan een uitgebreide polis met aanvullende opties.

 2. Reisperiode:
  De duur van je reis is een belangrijke factor bij het bepalen van de premie. Een langere reisperiode kan resulteren in een hogere bedrag.

 3. Bestemming:
  Dit kan verschillen op basis van de bestemming. Reizen binnen Europa of reizen over de wereld. Ook regio’s met hogere medische kosten of verhoogd risico kunnen leiden tot een hoger te betalen bedrag.
 4. Leeftijd van de verzekerde:
  Over het algemeen geldt dat oudere reizigers mogelijk een hogere premie betalen vanwege een verhoogd risico op medische noodgevallen.

 5. Dekkingsniveau:
  Een uitgebreidere dekking, inclusief aanvullende opties zoals annuleringsverzekering, bagagedekking en reisongevallenverzekering, kan leiden tot een hoger te betalen bedrag.