Doorlopende reisverzekering vergelijken

De reisverzekering van...

ASR logo

De doorlopende reisverzekering van ASR

Bij ASR ben je met de doorlopende reisverzekering standaard verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten door overlijden, ziekte, een ongeval of vervoersproblemen door bijvoorbeeld een staking. Ook als je door familieomstandigheden terug moet naar Nederland. En heb je per ongeluk schade toegebracht aan je vakantieverblijf? Dan is ook dat verzekerd.
Je reis mag maximaal 60 dagen duren (standaard verzekerd). Verlengen naar 90 of 180 dagen is mogelijk. Dit word ook wel de reisduur genoemd.
Je kunt alle gezinsleden meeverzekeren, die op hetzelfde adres wonen als jij. Ook kunnen kinderen die niet meer thuis wonen omdat ze stage lopen of dagonderwijs volgen worden meeverzekerd, als ze staan ingeschreven in het Nederlandse bevolkingsregister.

Wat is verzekerd

Je bent standaard verzekerd voor hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk, ziekte of overlijden regelen en vergoeden we vervoer naar huis, extra verblijfskosten of hulp aan je gezin.

De verzekering kan worden uitgebreid met 9 keuzedekkingen:

 1. Bagage
 2. Extra sportuitrusting
 3. Geld
 4. Geneeskundige kosten
 5. Ongevallen
 6. Sporten en wintersport
 7. Hulp en huur vervoermiddel
 8. Eigen vakantieverblijf in Nederland
 9. Annulering

Bagage dekking ASR

Je bent verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies van je bagage. Je kunt kiezen uit de volgende verzekerde bedragen: € 1.000, € 3.000 of € 5.000 per verzekerde. Je ontvangt de nieuwwaarde voor bagage niet ouder dan 1 jaar. En anders de dagwaarde. Voor de vergoeding maakt ASR verzekeringen gebruik van een afschrijvingslijst.

Bergsport- , wintersportartikelen, geld en zakelijke spullen zijn standaard niet meeverzekerd. Wil je bergsport- en wintersportartikelen meeverzekeren? Kies dan de keuzedekking Extra sportuitrusting en/of Sporten en wintersport. Wil je geld meeverzekeren? Kies dan de keuzedekking Geld. Wil je spullen die zakelijk worden gebruikt meeverzekeren? Kies dan de keuzedekking Zakelijke reis. 

De doorlopende annuleringsverzekering van ASR

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis voortijdig afbreken? Dan zal ASR de kosten vergoeden die je hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Je kunt kiezen voor een verzekerd bedrag per persoon per reis van € 750, € 1.500 of € 3.000.

Let op!
Deze dekking geldt alleen voor bepaalde gebeurtenissen. Bijvoorbeeld bij;

 • overlijden
 • ernstige ziekte, ernstig ongeval, ook van familieleden in de 1e of 2e graad, zaakwaarnemer of huisgenoot. 
 • Onvrijwillig ontslag
 • Schade aan je woning
 • Scheiding
De doorlopende reisverzekering van ASR sluit je af bij een onafhankelijk adviseur.
 • Je krijgt via een onafhankelijk adviseur persoonlijk advies
 • Administratieve zaken worden uit handen genomen

 

Wenst u een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij ASR? Neem dan contact op met een assurantie kantoor

Wil je de doorlopende reisverzekering van ASR vergelijken met andere aanbieders? Maak dan gebruik van de vergelijkingsmodule op deze website

Doorlopende reisverzekering van ASR

Vragen

Meest gestelde vragen bij deze verzekering

Bij ASR is het hoe meer verzekeringen je afsluit in het voordeelpakket, hoe meer korting je krijgt op je premies. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Je hoeft hier verder niets voor te doen. 

Andere reisverzekeraars

Avero Achmea vrij op reis
ASR logo
Reisverzekering van Aegon
Pechhulp verzekeraar ANWB
Reisverzekeraar Centraal Beheer
Allianz