Doorlopende reisverzekering vergelijken

Kortlopende reisverzekering

Veel mensen kijken het hele jaar uit tot het ogenblik aanbreekt waarop ze op vakantie kunnen vertrekken. Op vakantie gaan staat dan ook volledig in het teken van u te ontspannen en leuke dingen doen, maar er dient ook rekening te worden gehouden met eventuele onverwachte omstandigheden. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat u ziek wordt tijdens uw vakantie, u pech krijgt of uw bagage verloren gaat. In al deze verschillende gevallen kan het interessant zijn om goed te zijn verzekerd. De beschikking hebben over een kortlopende reisverzekering zorgt er voor dat u bent ingedekt tegen heel wat onverwachte situaties evenals de financiële gevolgen die deze met zich meebrengen.

Wat is een kortlopende reisverzekering precies?

Een kortlopende reisverzekering is zoals de naam reeds laat vermoeden een verzekering die kan worden afgesloten door mensen die een (korte) vakantie hebben geboekt. Door het afsluiten van zo’n verzekering is het mogelijk om diverse kosten in te laten dekken. Het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld de kosten die medisch gerelateerd zijn, maar wat ook te denken van mogelijke schade of diefstal van de bagage, vervangend vervoer bij pech of een ongeval (in het buitenland) en ga zo maar door. Het zijn stuk voor stuk dekkingen die er voor kunnen zorgen dat uw verblijf in het buitenland niet in het water komt te vallen.

De voordelen van een kortlopende reisverzekering

Er zijn heel veel interessante voordelen verbonden aan het afsluiten van een kortlopende reisverzekering voor uw vakantie. Het kortlopende karakter van deze verzekering zorgt er bijvoorbeeld voor dat de premie in vergelijking met een doorlopende reisverzekering een behoorlijk stuk lager is gelegen. Daarnaast wordt er met één enkele verzekering heel veel ingedekt. Zo wordt u niet alleen bijgestaan bij ziekte en ongevallen in het buitenland, bovendien is ook eventuele schade of diefstal van de bagage ingedekt. Door het afsluiten van een kortlopende reisverzekering kunt u dan ook pas echt met een gerust hart op vakantie vertrekken.

Wanneer is een kortlopende reisverzekering niet interessant?

U dient er rekening mee te houden dat het afsluiten van een kortlopende reisverzekering niet altijd even interessant is. Wanneer u bijvoorbeeld een fervente reiziger bent en u jaarlijks meerdere keren op vakantie gaat is het afsluiten van een kortlopende reisverzekering al snel duurder in vergelijking met een doorlopende reisverzekering. In principe wordt het dan ook enkel en alleen aangeraden om een kortlopende reisverzekering af te sluiten op het ogenblik dat u minder dan 21 dagen op vakantie gaat en u slechts één reis per jaar boekt. Is er sprake van een langere vakantie of heeft u meerdere reizen binnen hetzelfde jaar op de planning staan? Dan is kiezen voor een doorlopende reisverzekering altijd het interessantst.

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Bent u na het lezen van bovenstaande informatie ook geïnteresseerd geraakt in het afsluiten van een kortlopende reisverzekering? In dat geval raden we u nog aan om eerst even een vergelijking uit te voeren tussen de verzekeringen bij diverse verzekeraars. De inhoud van de kortlopende reisverzekering is namelijk niet vastgesteld waardoor deze onderling, net als de kostprijs uiteraard, wel eens durft te verschillen. Dit zorgt er voor dat het vergelijken van een kortlopende reisverzekering altijd de moeite meer dan waard is.

Andere vormen van reisverzekeringen