Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

3 tips om te besparen op uw reisverzekering

Wanneer u een vakantie heeft geboekt of gaat boeken dient u altijd rekening te houden met een bepaalde kostprijs. Veel mensen moeten een lange tijd werken vooraleer ze de mogelijkheid hebben om een dergelijke vakantie te kunnen boeken. Het laatste wat u dan wil is dat er nog extra hoge kosten bijkomen omdat er een passende verzekering moet worden afgesloten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het echter zo dat het afsluiten van een (doorlopende) reisverzekering helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Onderzoeken hebben echter aangetoond dat meer dan de helft van de verzekeringnemers zich over verzekeren bij het afsluiten van een reisverzekering. Op deze manier wordt u geconfronteerd met hoge kosten die eigenlijk geen meerwaarde bieden voor uw indekking. Hoe u deze te hoge kosten kunt voorkomen leest u in dit artikel.

Het voorkomen van oververzekering

Een reisverzekering is geen enkele verzekering. We kunnen ze dan ook het best omschrijven als een verzameling van allerhande verschillende dekkingen. Om er zeker van te zijn dat u, u niet laat over verzekeren is het daarom altijd van belang om na te gaan of er geen overlapping bestaat met een andere, reeds bestaande verzekering. Om maar een voorbeeld te geven, het is goed mogelijk dat een aantal medische kosten in het buitenland reeds worden ingedekt door uw zorgverzekering. Indien dit het geval is, is het uiteraard een beetje gek om u hier nog extra voor te gaan verzekeren. Dit kan bovendien eveneens gelden voor verlies van uw bagage indien u een woonverzekering met buitenhuisdekking heeft afgesloten.

Ondanks het feit dat er door rekening te houden met bovenstaande toch reeds een mooie besparing kan worden gerealiseerd moet het gezegd dat overlap lang niet altijd kan voorkomen worden. Het is immers zo dat een groot aantal aanbieders van reisverzekeringen er voor kiest om standaard pakketten aan te bieden. Om er zeker van te zijn dat u overlapping ook in dit soort situaties zoveel als mogelijk is kunt voorkomen is het aan te raden om te kiezen voor een basis dekking die wordt aangevuld met uitsluitend die extra modules die u wenst. Let op, oververzekering kan eveneens voorkomen wanneer u opteert voor een verzekering met bijvoorbeeld wereld dekking. Bent u van plan om uitsluitend reizen te maken binnen Europa? Dan is deze dekking helemaal nergens voor nodig!

De noodzaak van bepaalde dekkingen

Van verschillende dekkingen welke deel uitmaken van de reisverzekering moet u zich altijd de vraag stellen of ze de kostprijs wel waard zijn. Het kan bijgevolg helemaal geen kwaad om uzelf af te vragen hoe groot het risico is dat u de dekking daadwerkelijk nodig zult hebben. Uiteraard kunt u dit nooit honderd procent op voorhand weten, maar u kunt er wel proberen een inschatting van te maken. Dekkingen waar u altijd met een kritische blik naar moet kijken zijn onder meer de ongevallenverzekering evenals de annuleringsverzekering. Wilt u bijvoorbeeld een ongevallenverzekering afsluiten omdat u gaat raften in het buitenland? Denk hier dan maar twee keer over na. Gevaarlijke sporten waaronder dus ook raften worden immers doorgaans uitgesloten door deze dekking.

Elk jaar opnieuw vergelijken

Niet alleen de kostprijs, maar ook de inhoud van de verschillende reisverzekeringen op de markt worden jaarlijks behoorlijk onder de loep genomen en als het ware opnieuw ingedeeld. Het kan dan ook perfect voorkomen dat het komende jaar uw bestaande, misschien ietwat dure reisverzekering bij verzekeraar B een stuk goedkoper uitvalt. Een objectieve vergelijking uitvoeren tussen de verschillende (doorlopende) reisverzekeringen op de markt zorgt er wat dit betreft in ieder geval voor dat u elk jaar opnieuw bent verzekerd van de scherpst mogelijke prijs voor uw verzekering.