Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Een Zorg en Reisverzekering: Wat is het Verschil?

Op vakantie naar het buitenland? Dan is het verstandig om je verzekeringen te controleren. Sommige zorgkosten worden namelijk vergoed door je zorgverzekering, terwijl andere kosten onder je reisverzekering vallen. Hieronder bespreken we de belangrijkste verschillen, zodat je onverwacht hoge kosten kunt voorkomen.

Zorgverzekering: Welke Kosten Worden Vergoed?

Vanuit de basisverzekering ben je in het buitenland verzekerd tot het tarief dat in Nederland geldt. In sommige landen, zoals Zwitserland, Spanje en Turkije, zijn de kosten vaak hoger dan in Nederland. Dit betekent dat je basisverzekering dan niet alle zorgkosten dekt. Wil je voorkomen dat je voor hoge kosten komt te staan als je spoedeisende hulp nodig hebt? Dan kun je je hiervoor extra verzekeren. Dit kan op twee manieren:

 1. Aanvullende Zorgverzekering:
  Heb je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar? Dan worden de zorgkosten in het buitenland vaak volledig vergoed.
 2. Reisverzekering met Medische Dekking:
  Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten met een module voor medische kosten en ongevallen. Ook dan krijg je een volledige vergoeding van de kosten.

Reisverzekering: Welke Kosten Worden Vergoed?

Met een doorlopende reisverzekering krijg je 24/7 persoonlijke hulpverlening via een alarmcentrale. Hieronder zie je welke kosten je vergoed kunt krijgen:

 • Repatriëring:
  Kosten om naar huis te gaan, bijvoorbeeld omdat je door ziekte niet meer zelf kunt rijden.
 • Verlengd Verblijf:
  Kosten omdat je door ziekte of een ongeluk langer op vakantie moet blijven.
 • Communicatiekosten:
  Kosten als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt en naar huis moet bellen.

Natuurlijk dekt je reisverzekering ook vergoedingen die niet met zorg te maken hebben, zoals verlies, diefstal of schade aan je bagage, en schade aan je vakantieverblijf.

Kosten die je Zorgverzekering niet Vergoedt

De extra module Medische Kosten & Ongevallen vergoedt de noodzakelijke medische kosten die je in het buitenland maakt en die je zorgverzekering niet vergoedt. Deze module kun je eenvoudig toevoegen aan je doorlopende reisverzekering. Zo stel je de verzekering samen naar jouw wensen en behoeften.

Meer Informatie?

Wil je meer weten over de verschillen tussen zorg en reisverzekeringen? Neem contact op met je verzekeringsadviseur of bezoek de website van je zorgverzekeraar. We helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat!