Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Dakkoffer niet altijd verzekerd met reisverzekering

Ieder jaar opnieuw trekken veel mensen op vakantie met hun eigen auto. Wanneer u dit eveneens wenst te doen is de kans bijzonder groot dat u er voor kiest om een dakkoffer op uw dak te plaatsen, zeker wanneer u bijvoorbeeld op wintersport gaat en u met name de ski’s en skischoenen wenst mee te nemen. U dient er bij het inpakken van de dakkoffer wel altijd rekening mee te houden dat u er lichte spullen in doet. De zwaardere spullen stopt u maar beter in de auto zelf. Zo kunt u veiliger rijden en bovendien blijft het zwaartepunt van de auto wat lager. Doorgaans brengt op vakantie gaan met een dakkoffer op het dak van uw auto niet zoveel problemen met zich mee, maar toch kan een ongeluk in een klein hoekje schuilen. Is dat het geval, dan heeft u een probleem, want de dakkoffer met inhoud is lang niet altijd ingedekt in de reisverzekering die u heeft afgesloten.

Bagage die achterblijft niet altijd ingedekt

Het is altijd zeer belangrijk om de polis van uw doorlopende reisverzekering goed te controleren. Alleen op die manier bent u er namelijk zeker van dat u geen punten uit het oog verliest. Specifiek voor bagage geldt dat deze niet is ingedekt wanneer ze bijvoorbeeld ’s nachts in de auto en onbewaakt achterblijft. Bijgevolg is het altijd belangrijk om waardevolle spullen uit zowel de auto als de dakkoffer te halen. Denk bovendien ook niet dat het u niet zal overkomen, op de donkere parkings langs de kant van de snelweg gebeuren meer dingen dan u op het eerste zicht zou verwachten. Zorg er bovendien ook altijd voor dat uw dakkoffer goed aan de dragers is vastgemaakt. Zo kunnen dieven deze niet zomaar meenemen.

Wat met de schade aan de dakkoffer?

We weten inmiddels dat bagage die achterblijft in de auto niet wordt ingedekt door de reisverzekering, maar hoe zit het nu precies met eventuele schade aan de dakkoffer? In dit geval zult u wederom moeten kijken naar de polisvoorwaarden van de reisverzekering. De vergoeding die wordt uitbetaald is namelijk afhankelijk van de verzekeraar van uw keuze. De laagste vergoeding die door een doorlopende reisverzekering wordt uitgekeerd is 200 euro. Bij de hoogste uitkering is dan weer sprake van een bedrag van zomaar even 7.000 euro. Van alle verzekeraars op de markt die een (doorlopende) reisverzekering aanbieden biedt ongeveer 33 procent een uitkering aan die is gelegen tussen de 200 en 350 euro. In het merendeel van de gevallen is dit voldoende, maar uiteraard is de uitbetaling gelinkt aan de aankoopprijs van de dakkoffer.

Polisvoorwaarden vergelijken zeker aan te raden

Het kan niet genoeg worden benadrukt, vooraleer een doorlopende reisverzekering af te sluiten is het altijd belangrijk om goed de geldende polisvoorwaarden te controleren. Alleen op deze manier zorgt u er voor dat u tijdens uw vakantie niet voor vervelende (financiële) verrassingen komt te staan. Ook het vergelijken van de voorwaarden bij verschillende verzekeraars is een aanrader. Zo kunt u niet alleen besparen op de kostprijs die voor de polis moet worden betaald, bovendien bent u ook nog eens verzekerd van de meest interessante voorwaarden die u zich kunt inbeelden.