Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Heb je een eigen risico op je reisverzekering?

Veel reis verzekeraars hanteren net als zorgverzekeraars een eigen risico. Maar het kan ook zijn dat je geen eigen risico wenst en dan zijn er ook verzekeraars waar je een reisverzekering kunt afsluiten zonder eigen risico. Dus er zijn verzekeraars met en zonder eigen risico.

Hoogte eigen risico reisverzekering

Reis verzekeraars hanteren vaak een eigen risico wat meestal een bedrag is tussen de 50 en 100 euro.
In onze vergelijkings module reisverzekeringen kun je aangeven hoeveel eigen risico je wenst bij je reisverzekering.

Het is belangrijk goed te kijken hoe hoog het eigen risico is als je een reisverzekering gaat afsluiten. Als de waarde van de bagage die je verwacht mee te nemen op vakantie namelijk lager is dan het eigen risico dat te verzekeraar hanteert, krijg je dus niets vergoed als er iets met je bagage gebeurt.

Let op: Verzekeraars kijken bij het bepalen van de waarde van je bagage niet naar de nieuwwaarde, maar naar de dagwaarde. 

Premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico.

Je kiest bij het afsluiten van je verzekering zelf het gewenste eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Welke reisverzekeraar heeft het laagste eigen risico.

Om te achterhalen welke reisverzekering het laagste eigen risico biedt, is het raadzaam om verschillende verzekeringsmaatschappijen en hun beleid te vergelijken. Vaak kun je online offertes aanvragen of contact opnemen met verzekeringsmaatschappijen om specifieke informatie te krijgen over eigen risico’s en premies voor reisverzekeringen