Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Is mijn fiets meeverzekerd als ik op vakantie ga?

Wanneer je op vakantie gaat en je neemt je fiets mee, dan is het belangrijk om te weten of je fiets is meeverzekerd op je reisverzekering. In de meeste gevallen is dit namelijk niet het geval en moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten.

Een reisverzekering dekt vaak alleen schade aan spullen die je meeneemt op reis, zoals je bagage. Maar je fiets is hierop vaak een uitzondering. Dit komt omdat een fiets geen standaard bagage is en deze dus niet automatisch is meeverzekerd.

Als je fiets wel meeverzekerd is dan gelden er vaak beperkingen. Zo is de dekking vaak alleen geldig als je fiets gestolen wordt als hij op een specifieke manier is vastgemaakt bijvoorbeeld. Lees daarom altijd goed de polisvoorwaarden door voordat je op reis gaat.

Wil je er zeker van zijn dat je fiets verzekerd is tijdens je vakantie, dan kun je het beste een aanvullende verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt niet alleen diefstal, maar ook schade en verlies van je fiets.

Weet je niet zeker of je fiets is meeverzekerd op je reisverzekering, neem dan contact op met je verzekeraar. Zij kunnen je meer informatie geven over de dekking van je verzekering en je adviseren over het afsluiten van een aanvullende verzekering. Zo kun jij zorgeloos van je vakantie genieten, ook met je fiets!