Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

Indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakanties indekt. Het is algemeen bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook bepaalde vakanties waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantie loopt u als reiziger een groter risico om enkele botten in uw lichaam te breken en dat risico wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd standaard indekken. Vooraleer op wintersport te vertrekken is het dan ook altijd belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke vakantie al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op wintersport gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel mensen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming of op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier gepaste maatregelen toe nemen om u te vergoeden. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat niet het volledige aankoopbedrag van het materiaal zal worden uitbetaald. Bovendien zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

Indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die eveneens een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u doorgaans rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de kosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantie? Wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat ook deze kosten zijn ingedekt. Uiteraard geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten terug zult ontvangen, maar goed, iets is beter dan niets!

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is mogelijk dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke dekking beschikt, maar de kans is ook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een dergelijke dekking beschikt, maar u toch de wintersport wenst in te dekken kan dit doorgaans altijd tegen een bepaalde meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar af te sluiten en heeft u een wintersport in de planning staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken vooraleer een definitieve keuze te maken!