Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Samengestelde reis en annuleringsverzekering

Steeds meer mensen die een vakantie boeken kiezen voor het zelf samen stellen van een reis. Een dergelijke reis hoeft niet altijd zelf online geboekt te worden. Er kan hiervoor dan ook uitstekend een beroep worden gedaan op een reisorganisatie. Omdat er bij een samengestelde reis in tegenstelling tot bij een pakketreis geen sprake is van één, maar wel van meerdere boekingen kan er een speciale annuleringsverzekering moeten worden afgesloten. Bent u ook van plan om een samengestelde reis te boeken en wilt u graag op z’n minst een deel van uw betaalde bedrag bij annulering terug kunnen krijgen? Dan is het afsluiten van een samengestelde reis annuleringsverzekering altijd een zeer interessante keuze.

Het bedrag welke door de verzekering wordt ingedekt

Een eerste zeer belangrijk punt waar rekening mee gehouden dient te worden is de waarde waarvoor de verzekering wordt afgesloten. De ene reis is uiteraard de andere niet en vooral wanneer een lange trip wordt geboekt of een dure vakantie in totaliteit is het vaak onvoldoende om voldoening te nemen met het standaard bedrag dat wordt ingedekt. Kiezen voor een hoger bedrag is bij een samengestelde reis annuleringsverzekering altijd een mogelijkheid, maar uiteraard wordt daar wel een extra premie voor in rekening gebracht.

Betreft het een kortlopende of doorlopende verzekering?

Een samengestelde reis annuleringsverzekering kan worden afgesloten op doorlopende of kortlopende wijze. Er is sprake van een doorlopende verzekering op het ogenblik dat er meerdere reizen die doorheen het jaar gebeuren kunnen worden ingedekt middels één en dezelfde polis. Wilt u de kostprijs graag zo beperkt mogelijk houden of heeft u slechts één enkele vakantie in het vooruitzicht dit jaar? In dat geval is kiezen voor een kortlopende samengestelde reis annuleringsverzekering in het merendeel van de gevallen de beste keuze.

Aantal personen die zijn ingedekt

Het spreekt voor zich dat u een samengestelde reis annuleringsverzekering waarschijnlijk niet uitsluitend voor uzelf zult willen afsluiten, maar ook voor de andere leden die deel uitmaken van het gezin. Dat is geen enkel probleem. Het spreekt evenwel voor zich dat ook het aantal personen die worden ingedekt middels de samengestelde reis annuleringsverzekering een bepaalde impact hebben op de verzekeringspremie die moet worden betaald. In bepaalde gevallen kunnen vooral kinderen wel tot een bepaalde leeftijd gratis mee worden verzekerd.

Uitsluiting van zakelijke reizen

Net zoals bij een gewone annuleringsverzekering is het zo dat ook een standaard, samengestelde reis annuleringsverzekering geen dekking biedt bij zakelijke uitstappen. Dit betekent evenwel niet dat u zich hier niet apart voor kunt verzekeren. Echter om er zeker van te zijn dat u bij een eventuele annulering niet voor vervelende verrassingen komt te staan is het altijd interessant om twee verschillende verzekeringen af te sluiten. Op deze manier weet u namelijk pas echt zeker dat u correct bent ingedekt.

Een goedkope samengestelde reis annuleringsverzekering afsluiten

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het afsluiten van een samengestelde reis annuleringsverzekering is sterk afhankelijk van meerdere factoren. We onderscheiden op dit vlak onder meer het bedrag waarmee u middels de verzekering bent ingedekt. Er zijn wat dit betreft op de markt zeer veel verschillende mogelijkheden terug te vinden. Kiest u bijvoorbeeld voor een beperkte indekking van 1 tot 2.500 euro of gaat u voor een alternatief die dekking mogelijk maakt tot 5.000 of zelfs 10.000 euro? Uw keuze op dit vlak evenals het aantal gezinsleden die zijn ingedekt zal van grote invloed zijn op de uiteindelijke kostprijs die in rekening wordt gebracht voor uw samengestelde reis annuleringsverzekering. Wilt u met zekerheid een echt goedkope samengestelde reis annuleringsverzekering kunnen afsluiten? Dan is het uitvoeren van een vergelijking tussen de verschillende verzekeringen op de markt eveneens altijd een aanrader.