Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Tablet verzekerd in doorlopende reisverzekering?

De behoeften van reizigers zijn door de jaren heen aanzienlijk veranderd. Vandaag de dag zijn we veel mobieler dan ooit tevoren en daar zit ook de technologie zeker en vast voor een groot deel tussen. Daar waar we vroeger hooguit een mobiele telefoon met een grote antenne meenamen op vakantie zitten er tegenwoordig veel meer kleine toestellen in onze reiskoffer. Wat bijvoorbeeld te denken van een heuse smartphone (uiteraard met touchscreen), een MP3-speler met een indrukwekkende opslagcapaciteit en natuurlijk mag ook een tablet niet ontbreken. Veel mensen die er voor hebben gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten stellen zich evenwel de vraag of dergelijke systemen nu al dan niet worden ingedekt en indien ja, voor welk bedrag. Wij geven u graag een antwoord op deze toch wel niet onbelangrijke vraag!


Standaard indekking van bagage

Wanneer u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u in de polisvoorwaarden kunnen lezen dat er standaard een dekking wordt voorzien voor uw bagage. Deze dekking zorgt er voor dat niet alleen uw kleding bij verlies wordt ingedekt, maar ook enkele dure toestellen waaronder een fotocamera, een laptop en ga zo maar door. Hoe zit dit nu echter precies met een tablet zoals een Samsung Galaxy Tab of een Apple iPad? Wordt deze standaard ingedekt door uw doorlopende reisverzekering, wanneer kunt u aanspraak maken op een terugbetaling en hoe groot kan het bedrag dat u ontvangt maximaal zijn?

Tablet verzekerd in de reisverzekering

Vandaag de dag neemt nagenoeg iedereen wel een tablet mee op vakantie. Het updaten van sociale media, het opzoeken van informatie, het afspelen van een filmpje of muziek, het is met een tablet absoluut kinderspel. Het feit dat de tablet ook tijdens uitstappen mee wordt genomen om bijvoorbeeld dienst te doen als GPS of als map zorgt er voor dat het risico op verlies of schade altijd bestaande is.

Middels het afsluiten van een doorlopende reisverzekering zult u merken dat de bagage die u meeneemt op vakantie steeds is ingedekt tegen beschadiging, maar ook verlies en diefstal. Dit geldt eveneens voor uw tablet. U dient er wel rekening mee te houden dat de schade die aan een iPad wordt vergoed steeds is beperkt. Het bedrag dat wordt ingedekt is bovendien sterk afhankelijk van de verzekeraar van uw keuze. Let bovendien ook op voor het feit dat de dekking voor een tablet twee bedragen indekt. Enerzijds is er een bedrag per persoon, maar anderzijds is er ook het bedrag per polis. Dit is een belangrijk verschil, zeker wanneer twee mensen tijdens eenzelfde vakantie hun tablet stuk gaat of deze gestolen wordt.

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Beschikt u nog niet over een doorlopende reisverzekering, maar onderneemt u verschillende reizen doorheen het jaar en zou u daarom een dergelijke polis willen afsluiten? Dat is geen probleem! Wel wordt het aangeraden om een doorlopende reisverzekering eerst te vergelijken vooraleer deze aan te vragen. Alleen op deze manier kunt u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat u op het einde van de rit kiest voor een doorlopende reisverzekering waarbij bijvoorbeeld uw tablet, maar ook andere delen van uw bagage zo optimaal mogelijk en voor een zo hoog mogelijk bedrag zijn ingedekt.