Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Wat betekend het eigen risico bij een reisverzekering?

Het eigen risico van een reisverzekering is het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade of diefstal tijdens jouw reis. De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar en verzekering. Meestal ligt het eigen risico tussen de 50 en 100 euro.

Wat doet het eigen risico van de reisverzekering met mijn premie?

Als je het eigen risico verhoogt, wordt jouw premie lager. Dit kan een goede optie zijn als je verwacht geen schade te hebben tijdens jouw reis. Let wel op dat je bij schade dan meer kosten zelf moet betalen.

Als je het eigen risico verlaagt, wordt jouw premie hoger. Dit kan een goede optie zijn als je verwacht wel schade te hebben tijdens jouw reis. Let wel op dat je hierdoor hogere premiekosten betaalt.

Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Als je bijvoorbeeld in één keer twee telefoons verliest, betekent dit dat je twee keer jouw eigen risico moet betalen.

Is er altijd een eigen bijdrage

Er zijn uitzonderingen waarbij het eigen risico niet geldt. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij diefstal van bagage uit een afgesloten auto of als je een Allrisk dekking hebt.

Het is belangrijk om de voorwaarden van jouw reisverzekering goed te lezen. Zo weet je wat er wel en niet gedekt wordt en waar je eventueel nog extra kosten voor moet betalen.

Tot slot is het altijd verstandig om goed te kijken naar welke reisverzekering het beste past bij jouw situatie. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies de verzekering die het beste bij jouw wensen past. Houd hierbij ook rekening met het eigen risico.