Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer u van plan bent om een reisverzekering af te sluiten kunt u steeds een keuze maken tussen verschillende mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we eigenlijk het best omschrijven als een verzameling van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt doorgaans altijd gecombineerd met een speciale dekking voor annulatie. Op deze manier beschikt u dan ook over een compleet pakket waardoor u gegarandeerd zonder zorgen op vakantie kunt vertrekken. Bent u ook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen ontvangen? Lees dan snel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Zonder zorgen op reis

Voor veel mensen is het niet zo voor de hand liggend om uit te maken welke reisverzekering ze nu het best kunnen afsluiten. Bovendien kunnen ze zomaar enkele dekkingen over het hoofd zien waardoor men misschien heel wat minder goed is ingedekt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit uiteraard absoluut voorkomen? In dat geval is het afsluiten van een multirisicoverzekering voor u ongetwijfeld een bijzonder interessante keuze.

Waar zitten de addertjes?

Het afsluiten van  een multirisicoverzekering zorgt er aldus voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken met betrekking tot de praktische kant en de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan uw vakantie. Dat neemt evenwel niet weg dat er ook enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de belangrijkste redenen waarom steeds meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering af te sluiten gaat namelijk schuil in het feit dat er ook een financieel voordeel aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer budget vrij wordt gehouden voor de vakantie zelf en dat is uiteraard altijd mooi meegenomen. Dit financiële voordeel kan evenwel verdwijnen wanneer er sprake is van een dubbele verzekering.

Bijzonder veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun reis via het internet te boeken. Dit zorgt er voor dat ze veelal over een gratis verzekering beschikken tot enkele dagen (of weken) voor aankomst. Ondanks deze beperkte indekking bij annulering is dit toch een zeer interessante extra die er voor kan zorgen dat er op dit vlak alvast kan worden bespaard. Daarnaast is het ook altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat een multirisicoverzekering vaak bestaat uit de standaard polissen van een reis- en annuleringsverzekering. Gaat u bijvoorbeeld een potentieel gevaarlijke vakantie boeken zoals een wintersport of gaat u naar een niet voor de hand liggend land buiten Europa? In dat geval is de kans bestaande dat u er voor zult moeten kiezen om een aanvullende polis af te sluiten.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals reeds aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering altijd rekenen op een financieel voordeel op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er meerdere verzekeringen in één keer worden afgesloten. De hoogte van dit financieel voordeel is altijd afhankelijk van de verzekeraar van uw keuze. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo aantrekkelijk mogelijk financieel voordeel is het dan ook altijd de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende soorten reisverzekeringen die er bij de diverse reisverzekeraars worden aangeboden.