Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt schade die is ontstaan tijdens een reis. U heeft de mogelijkheid om meerdere rubrieken mee te verzekeren zoals; medische kostenOngevallen, Wereld dekking, Geld en geldswaardig papier, vervangend vervoer / pech onderweg en water of de wintersport dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u vaak een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste rubrieken worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkope reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

 Als u met vakantie gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u extra kosten moet maken. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u onverhoopt ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte. Ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa* standaard verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

* Dekkingsgebied Europa: Nederland en de overige Europese landen, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden en de niet-Europese landen of delen van die landen aan de Middellandse Zee.

Hulpverlening

Dag en nacht hulp van de aangesloten Alarmcentrale. Bijvoorbeeld bij:

a. het regelen van vervoer;

b. het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis;

c. het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit. Bijvoorbeeld door terrorisme of een natuurramp.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.