Doorlopende reisverzekering vergelijken

Informatie

Kortlopende of doorlopende reisverzekering Brazilië?

Ieder jaar opnieuw kiezen veel mensen er voor om een (verre) reis naar de zon te maken. Brazilië vormt wat dit betreft een bijzonder populair vakantieland. Veel mensen stellen zich evenwel de vraag of u er voor een land als Brazilië nu goed aan doet om een kortlopende of een doorlopende reisverzekering af te sluiten. De tijd die u door zal brengen in dit vakantieland is uiteraard mede bepalend voor uw uiteindelijke keuze. Toch zijn er nog een reeks andere factoren waar u graag bij stil zal willen blijven staan. Wij hebben deze verschillende zaken voor u op een rijtje gezet in dit artikel.

Verzekering Brazilië

Hoelang gaat u naar Brazilië?

De eerste vraag die u aan uzelf moet stellen is hoelang u naar Brazilië gaat. Wanneer u bijvoorbeeld slechts voor 7 dagen gaat is het in de basis interessanter om te kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Gaat u echter voor 2 of 3 weken naar Brazilië of misschien nog langer? In dat geval is het op financieel vlak veelal reeds interessanter om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dat is uiteraard zeker en vast het geval op het ogenblik dat u er voor kiest om nog minstens één andere vakantie binnen hetzelfde jaar te boeken.

Bent u van plan om nog andere reizen te maken?

Als fervente reiziger kunt u er misschien voor kiezen om na uw bezoek aan Brazilië nog een andere vakantie te boeken binnen hetzelfde jaar. Wat bijvoorbeeld te denken van een vakantie naar de sneeuw of bijvoorbeeld een stedentrip? Wanneer u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u merken dat ook deze vakantie gewoon is ingedekt zonder dat u daarvoor een aparte verzekering moet afsluiten. Het enige waar u wel rekening mee dient te houden heeft betrekking tot het bedrag van de reis.

Een doorlopende reisverzekering wordt immers altijd afgesloten voor een specifiek bedrag op jaarbasis. Wanneer u dit bedrag heeft overschreden binnen één en hetzelfde jaar kan het noodzakelijk zijn om daarvoor een aanvullende polis af te sluiten. Het spreekt voor zich dat deze verhoogde polis gepaard gaat met een iets hogere maandelijkse verzekeringspremie, maar dan bent u wel terug volledig ingedekt tegen alle mogelijke kosten tijdens uw vakantie.

Kies voor een reisverzekering met werelddekking!

Een bijzonder belangrijk punt waar veel mensen die naar Brazilië afreizen geen rekening mee houden heeft betrekking tot de zogenaamde werelddekking. Een dergelijke dekking is absoluut noodzakelijk om er zeker van te zijn dat de schade die u oploopt tijdens uw vakantie wel degelijk zal worden terugbetaald. Verschillende (goedkopere) reisverzekeringen proberen risicolanden in hun standaard reisverzekering te vermijden.

Bovenstaande zorgt er uiteraard voor dat de prijs van de verzekeringspremie naar omlaag wordt gedrukt, maar het neemt niet weg dat u bij bepaalde problemen geen tussenkomst van uw verzekeraar geniet. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien u van plan bent om onder meer voor uw vakantie naar Brazilië een doorlopende reisverzekering af te sluiten is het altijd noodzakelijk om rekening te houden met de aanwezigheid van een werelddekking.

Vergeet bij een reis naar Brazilië uw annuleringsverzekering niet

Heeft u de reis geboekt naar Brazilië en daar zijn grote kosten voor gemaakt. Denk dan ook aan uw annuleringsverzekering. Veelal kan een annuleringsverzekering als aanvullende dekking op de reisverzekering worden afgesloten. De voordeligste optie is om bij een doorlopende reisverzekering de annuleringsverzekering af te sluiten.

Overige belangrijke zaken voor een reis naar Brazilië.

O de website van Nederlandwereldwijd kunt u het meest recente reisadvies vinden.